Stanovení potřebného výkonu motoru v závislosti na úhlu řezu při řezání motorovou řetězovou pilou - Kouba, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá měřením výkonu motoru elektrické řetězové pily v závislosti na úhlu řezu. Výkonnost motoru ovlivňuje celá řada faktorů, které ve výsledku mají vliv na celý pracovní proces a jeho ekonomiku. Cílem této práce bylo provést měření, která jsou potřebná pro stanovení řezného výkonu motoru elektrické řetězové pily a stanovit faktory, které mohou tento výkon ovlivnit. Mezi hlavní faktory patří zejména výkon a objem motoru pily, provedení spojky, druh a naostření použitého řetězu, stáří pily, zkušenosti obsluhy, druh a stav prořezávané dřeviny a úhel, pod kterým je řez veden.
Determination of the required engine power depending on the cutting angle when sawing with a chainsaw
Keywords: Motorová řetězová pila; dřevina; úhel; výkon; faktory; měření; Chainsaw; wood; angle; power; factors; measurement.