Efektivnost poskytování služeb v obci - výstavba nového obchvatu obce Lukavec - Povondrová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
V předložené bakalářské práci dochází k zhodnocení efektivnosti vybraných veřejných služeb poskytovaných v obci Lukavec. Jednotlivé veřejné služby jsou popsány a zhodnoceny z hlediska důležitosti pro občany a z hlediska financování z rozpočtu obce. Úroveň většiny služeb je vyhovující. Komplikace v obci, ale tvoří dopravní infrastruktura. Vysoká frekvence průjezdnosti zejména těžké kamionové dopravy způsobuje obci zátěž. Řešením dopravní situace je navrhovaná výstavby obchvatu obce. Nová stavba by měla mít pozitivní dopad na obec a zvýšit tak kvalitu života v obci.
Effectiveness of services in municipality - construction of a new bypass
Keywords: obec; efektivnost; veřejné služby; rozpočet; obchvat; municitality; effectiveness; public services; budget; bypass