Analýza uplatňování logistiky v podniku Magna Cartech České Velenice - Vaňková, Růžena (Jihočeská univerzita, 2009)
BP je zaměřena na podnik Magna Cartech České Velenice, jejíž činnost spočívá především ve výrobě výlisků pro světové automobilky. Firma je součástí nadnárodního kanadského koncernu Magna Inc., který je jedním z největších dodavatelů automobilového průmyslu celosvětově. Magna vyvíjí a vyrábí systémy, sestavy i celé moduly. Magna Cartech v Českých velenicích spadá do divize Cosma, jejímž výrobním programem je lisování a sváření plechových dílů podvozků a karosérií. Práce se věnuje štíhlé výrobě a logistice ve jmenované firmě, zvláště sleduje konkrétní výrobek nazývaný TRAVERSE ARR PAVILLON ASS vyráběný pro firmu Peugeot ve Francii. Zabývá se materiálovým tokem, tzn. pohybem materiálu od dodavatele až po expedici k odběrateli. Bakalářská práce zmiňuje též současnou hospodřáskou krizi a její dopad na automobilový průmysl, konkrétně na firmu Peugeot ve Francii a potažmo na firmu Magna Cartech. Výsledky šetření a případné návrhy na zlepšení jsou uvedeny vždy v závěru každé kapitoly, celkový výčet je pak shrnut v závěru celé práce.
The Analysis of Putting Logistics in to Practice in Magna Cartech in České Velenice
Keywords: Logistika; logistické strategie; výrobek; materiálový tok; štíhlý podnik; plýtvání; TPM; layout; skladování; JIT; outsourcing; developer.; Logistic; logistic strategy; product; materialflow; lean production; waste; TPM; layout; stock-keeping; JIT; outsourcing; developer.