Subjektivně vnímaná profesní zátěž u pracovníků v sociálních službách - Weise, Michaela (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku subjektivně vnímané profesní zátěže u pracovníků v sociálních službách. Diplomová práce souvisí se situací koronavirové pandemie a vládním nařízením, kterým byla vyhlášena mimořádná opatření, která měla zamezit přenosu a šíření nákazy ve zdravotnictví a sociálních službách. Teoretická část se zaměřuje na pracovní zátěž, stres, syndrom vyhoření a prevenci duševní hygieny. Praktická část je prezentací vlastního kvalitativního výzkumu, který byl proveden prostřednictvím hloubkových rozhovorů.
Subjectively perceived professional burden of social worker
Keywords: zátěž; zdravotníci; pandemie; mimořádná opatření; rodina; burden; paramedics; pandemic; emergency measures; family