Popáleninové trauma u dětí. - Voloshyn, Tetyana; Nováková, Dita (Ambit Media, 2016)
V Evropské unii zemře každý týden sto dětí na následky nějakého úrazu. V ČR jsou úrazy dětí třetí nejčastější příčinou úmrtí z celkové populace a u dětí a mladších dospělých (do 40. roku věku) dokonce na místě prvním. Nejčastější příčinou úrazů u dětí jsou dopravní nehody, dále pak termické úrazy, utonutí, otravy a pády.
Burn trauma in children.
Keywords: dítě; úraz; popálenina; sestra; child; trauma; burn; nurse