Zjištění motorické úrovně dětí pomocí testové baterie Unifittest na gymnáziu Česká v Českých Budějovicích - Paukert, Roman (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem práce je otestovat motorické schopnosti starších žáků na gymnáziu Česká v Českých Budějovicích. Pomocí rešerše literatury byla vypracována teoretická část práce. V této části práce jsme se zaměřili na motorické schopnosti a dovednosti ve vztahu k vývojovým zákonitostem. Dále jsme se zabývali hodnocením motoriky a motorickými testy. Blíže jsme charakterizovali tři testové baterie a to testovou baterii Unifittest (6-60), testovou baterii Eurofit a testovou baterii Fitnessgram. Výzkumná část práce se zabývá již aplikováním zvolené testové baterie na starší žáky gymnázia Česká. Naměřené hodnoty jednotlivých testu byly porovnány s normami Unifittest. Díky provedenému testování jsme zjistili, že žáci gymnázia Česká jsou v průměru výkonnější, než je průměr norem Unifittest. Výsledky jsou popsány a prezentovány v tabulkách a grafech.
Determination of the motor performance level using the Unifittest test battery at the Grammar School Česká in České Budějovice
Keywords: starší školní věk; testování; motorické schopnosti; Unifittest; secondary school-age; testing; motor activity; Unifittest