Návrh a ověření cyklotras v okolí Blanského lesa\\ - Brabec, Daniel (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na ověření a návrh cyklotras v chráněné krajinné oblasti Blanský les. Práce se zabývá současným stavem těchto cyklotras, jejich popisem a návrhy na jejich zlepšení a zvýšení atraktivity. Dále diplomová práce obsahuje nové návrhy cyklotras, jejichž cílem by mělo být poznání krajiny, spojené s pohybovou aktivitou a zároveň by měly tyto nově navržené cyklotrasy citlivě zasahovat do ekologie krajiny. Každá trasa je zobrazena a zakreslena do mapy, případně je navržena pro využití GPS navigace, obsahuje kilometráž, převýšení a návrhy na KPČ.
Suggestion and homologation of cycling routes in the area of Blanský les\\
Keywords: Cykloturistika; Blanský les; bicykl; cyklonavigace; Cyclist tourism; the region of CHKO Blanský les; bicycle; cycling navigation