The Concept of Time in Virginia Woolf´s Novels (Orlando, The Waves) - Kramelová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem zkoumání diplomové práce je románová tvorba Virginie Woolfové jako představitelky literárního modernismu v Anglii v meziválečném období. Práce se dále bude zabývat deníky známé autorky a na základě četby a rozboru pozdních románů V. Woolfové práce následně definuje základní filozofické koncepce v modernistickém experimentu (pojetí času a metoda proudu vědomí).
The Concept of Time in Virginia Woolf´s Novels (Orlando, The Waves)
Koncepce času v románech Virginie Woolfové (Orlando, Vlny)
Keywords: Virginia Woolfová; Vlny; Orlando; modernismus; čas; proud vědomí; Virginia Woolf; The Waves; Orlando; Modernism; Time; Stream of consciousness