Přizpůsobení výuky pro žáky s vybranými poruchami učení - Šmídová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá přizpůsobením výuky pro žáky se specifickými poruchami učení. V teoretické části je vymezen pojem specifické poruchy učení a následné popsání jednotlivých poruch, jejich příčin, projevů, diagnostiky a reedukace. V praktické části jsou poté zpracovány případové studie jednotlivých žáků a pohled učitelů a speciálního pedagoga na daný problém.
Adapting of teaching for pupils with selected learning disabilities.
Keywords: Specifické poruchy učení; diagnostika; reedukace; speciální pedagog; přizpůsobení výuky pro SPU; Specific learning disabilities; diagnostics; reeducation; special educator; adapting of teaching methods for SLD