Tvorba 3D modelu Kardanova kloubu určeného pro výuku - Mátl, David (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářské práce je zaměřena na tvorbu modelu Kardanova kloubu, který bude následně využíván ve výuce technických předmětů. Model je tvořen za pomoci počítačového 3D modelování, konkrétně v programu SolidWorks. Práce obsahuje představení technických principů Kardanova kloubu a jeho využití v technice. Rešeršní část také obsahuje představení CAD systémů, které se v současné době vyskytují na trhu a používají se v technické praxi. Praktická část práce je již přímo zaměřena na tvorbu modelu.
Creation of 3D model of Cardan joint designed for teaching
Keywords: Kardanův kloub; CAD systémy; 3D model; výukový model; SolidWorks; Cardan joint; CAD systems; 3D model; learning model; SolidWorks