Integrace dětí s dětskou mozkovou obrnou do základních škol v regionu Vysočina - Hložková, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Ve své bakalářské práci se zajímám o možnost integrace dětí s dětskou mozkovou obrnou do záklasních škol.Cílem mé práce bylo zjistit, s jakými problémy se potýkají rodiče integrovaných dětí. Zajímal mě samozřejmě i jejich názor, co si myslí o integraci a jak jejich dítě zapadlo či nezapadlo do kolektivu svých "zdravých" vrstevníků. Protože jsem se rozhodla, že se pokusím shrnout současnou situaci dané problematiky v kraji Vysočina, odkud pocházím, použila jsem ve své práci kvalitativní výzkum.
Integration children suffering from infant cerebral palsy into schools in Vysočina region
Keywords: dětská mozková obrna; integrace; individuální vzdělávací plán; ucelený systém rehabilitace; osobní asistence; infant cerebral palsy; integration; individual education plan; comprehensive system of rehebilitation; personal assistance