Domácí experiment při výuce fyziky na ZŠ - Ťoupal, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce pojednává o možnostech využití domácích pokusů v hodinách fyziky. Definuje pojem domácí pokus a jeho zapojení do školní výuky. Práce obsahuje návody na domácí pokusy a související pracovní listy. Vytvořené materiály byly použity k ověření úloh a je možné je používat k výuce fyziky na základní škole. Ověření efektivity proběhlo pomocí didaktický sond, které jsou přiloženy a blíže rozebrány.
Home experiment by physics education at basic schools
Keywords: domácí experiment; pracovní listy; fyzikální úlohy; home made experiment; worksheet; physical task