Historie pojišťovnictví - Nováková, Marcela (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé bakalářské práce je sestavení stručného přehledu dějin pojištění a pojišťovnictví od prvopočátku až po současnost. Zaměřuji se především na vývoj pojišťovnictví v českých zemích a dějiny národnostně českých pojišťoven. Práce je rozdělena na časová období podle důležitých milníků v české historii.
History of the insurance system