Významní čeští překladatelé italské prózy a poezie v letech 1800-1900 - Havrdová, Radana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je zaměřená na téma Významní čeští překladatelé italské prózy a poezie v letech 1800 - 1900. Práci jsem rozdělila do dvou částí. První část mapuje vztahy, které byly v této době mezi Itálií a Čechami. Druhá část se zaměřuje na historii překladu, zvláště pak českého překladu, na překládanou literaturu a na konkrétní české překladatele z italštiny tohoto období, na jejich životy, působnost, tvorbu a zájmy, a především na jejich překlady.
Important Czech translators of italian prose and poetry between 1800-1900
Keywords: Česko-italské vztahy v 19. století; dějiny českého překladu; čeští překladatelé z italštiny 19. století; italská literatura.; Relations between the Italy and the Bohemia; history of the czech translation; czech translators in the 19th century; italian literature.