Péče o seniory v ubytovacích a stravovacích zařízeních cestovního ruchu - Blechová, Linda (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá péčí o seniory v ubytovacích a stravovacích zařízeních cestovního ruchu. Objasňuje pojmy jako vnímání seniorů, senioři a jejich životní styl, senioři jako segment trhu cestovního ruchu, požadavky seniorů na standard služeb cestovního ruchu a trendy cestovního ruchu seniorů. Pro samotný výzkum bylo vybráno 7 hotelů v České republice se stravovacím zařízeními. Pro výzkum na straně nabídky byla použita metoda řízeného rozhovoru se zástupci hotelů. Pro výzkum na straně poptávky byla použita metoda dotazníkového šetření spokojenosti seniorů.
Taking Care of Seniors in Accommodation and Catering Tourism Facilities
Keywords: Senioři; trh služeb cestovního ruchu; ubytovací a stravovací služby; hotel; turisté třetího věku; Seniors; tourism market; tourism; third age tourists; marketing research; accommodation and catering services; care for seniors