Zodpovědný cestovní ruch na Třeboňsku - jih - Štosková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce pojednává o zodpovědném cestovním ruchu na Třeboňsku - jih. Jejím hlavním cílem je zhodnocení současného stavu šetrných typů cestovního ruchu dané oblasti. Tento primární cíl je tvořen třemi dílčími cíli. Prvním dílčím cílem je posuzována struktura předpokladů rozvoje šetrných typů cestovního ruchu, druhým dílčím cílem jsou posuzovány preference návštěvníků dané oblasti k jednotlivým šetrným typům cestovního ruchu a třetím dílčím cílem jsou identifikovány návrhy vhodné k optimalizaci využití dané oblasti cestovním ruchem a rekreací. K naplnění cílů práce byla vytvořena analýza poptávky a nabídky, z jejichž výsledků byly následně sestaveny návrhy optimalizace pro využití dané oblasti cestovním ruchem a rekreací.
Responsible tourism in the Třeboňsko-south Region
Keywords: Zodpovědný cestovní ruch; Třeboňsko - jih; agroturistika; chyť a pusť; příroda; responsible tourism; Třeboňsko - jih; agrotourism; catch and release; nature