Individuální značení a rozpoznávání obojživelníků - Holicová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce obsahuje souhrn značících technik obojživelníků. Porovnává jejich výhody a nevýhody založené především na jejich aplikaci v praxi a také je vzájemně porovnává. Práce je nejvíce zaměřená na metodu přirozených vzorů a jejich aplikace na české druhy obojživelníků. Práce také obsahuje zhodnocení metody přirozených vzorů na vybrané druhy obojživelníků.
Individual marking and identification of amphibians
Keywords: značení obojživelníků; přirozené vzory; ropucha zelená; kuňka žlutobřichá; marking amphibians; pattern maps; European green toad; Yellow-bellied toad