Měření hmotnostní koncentrace polétavého prachu v kabinách zemědělské techniky - Matějka, Petr (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnání koncentrací polétavého prachu v kabinách zemědělské techniky. Pro měření byly zvoleny sklízecí mlátičky Fortschritt E 512, New Holland TX 66 a New Holland CX 880. Literární rešerše obsahuje informace o historii sklízecích mlátiček a základní pojmy z oblasti antropogenních prachových částic. Zjištěné výsledky byly vyhodnoceny, graficky znázorněny a porovnány.
Measurement of the mass concentration of particulate matter in agricultural machinery cabins
Keywords: Sklízecí mlátička; prach; měření; Combine harvester; dust; measurement