Využití arteterapie při práci s mentálně postiženými dospělými v prostředí chráněných dílen - Dolečková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2007)
Anotace: Využití arteterapie při práci s mentálně postiženými dospělými v prostředí chráněných dílen Bakalářská práce je zaměřena na zapojení arteterapeutických postupů do práce s mentálně retardovanými ve věku 20 - 30 let v chráněných dílnách. Shrnuje pětileté působení autorky v chráněných dílnách ''Modrý klíč'' v Praze, na artefaktech vybraných klientů hodnotí jejich výtvarný posun a v souvislosti s ním i vývoj emočních a sociálních schopností při dlouhodobém artemetodickém vedení, zhodnocení přínosu práce pro klienty.
The use of art-therapy in the work with mentally retarded adults in a protected workshop
Keywords: arteterapie; mentální retardace; psychoterapie; chráněné dílny; art therapy; mental retardation; sheltered manufacture; psychotherapy