České biblické překlady od počátku 20. století do současnosti - Škoda, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá překlady Starého zákona, Nového zákona či celé Bible, které vznikly v češtině v období 1900 - 2010. Představeni jsou v ní i překladatelé a jejich spolupracovníci, vznik překladů a ohlasy v tisku na jejich vydání. Jazykovou stránkou překladů se práce zabývá pouze okrajově. Jsou v ní ale naznačeny trendy, jimž ve své době někteří překladatelé podléhali při své práci.
The Czech Bible Translations from the Beginning of the 20th Century up to the Present
Keywords: Nový zákon; překladatelé Bible; překlady Bible; Starý zákon; Bible translations; Bible translators; New Testament; Old Testament