Možnosti trávení volného času v obci Jamné - Smejkalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce nese název Možnosti trávení volného času v obci Jamné a rozebírá ve své teoretické části pojmy jako je volný čas, volnočasové aktivity, aktivní a pasivní trávení volného času, volnočasová zařízení apod. Praktická část práce je zaměřena na analýzu trávení volného času v obci Jamné. Obec Jamné se nachází v Kraji Vysočina nedaleko krajského města Jihlava a má okolo pěti set obyvatel. Cílem je zjistit, jakým způsobem tráví obyvatelé obce svůj volný čas a jak jsou spokojeni s nabídkou volnočasových aktivit, které se jim v místě bydliště nabízí. V závěru praktické části práce se nachází vyhodnocení výsledků dotazníkového šetření, které proběhlo na jaře roku 2015 a bylo zacíleno na obyvatele obce Jamné. Hlavní přínos práce spočívá v zjištění, jak jsou obyvatelé obce Jamné spokojeni s trávením času v obci a co jim v obci při provozování volnočasových aktivit chybí.
Possibilities of use of leisure time in municipality Jamné