Všední a sváteční jídla ruské kuchyně - Jetmarová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2021)
V bakalářské práci se zabývám všedními a svátečními jídly ruské kuchyně, se kterými jsem se seznámila nejen teoreticky při studiu obecné charakteristiky ruské kuchyně, jejího rozvoje a pro ni tak typických pokrmů, ale i prakticky při svých zahraničních stážích v Ruské federaci, které mi poskytly možnost přímého porovnání a následně si i sama vyzkoušet výrobu tradičního svátečního ruského dortu v podmínkách České republiky.
Ordinary and Festive Dishes of Russian Cuisine
Keywords: Ruská kuchyně; Všední jídla; Sváteční jídla; Russian cuisine; Ordinary dishes; Festive dishes