Kongregace Chudých školských sester de Notre Dame v padesátých letech - Gampeová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce si klade za cíl zmapovat činnost kongregace Chudých školských sester de Notre Dame od jejich vzniku se zvýšeným zřetelem věnovaným centralizaci sester v padesátých letech a jejich filiálce v Kardašově Řečici. Práce je rozdělena do několika tématických okruhů, které popisuji jednotlivé oblasti perzekuce. Práce zachycuje i dějiny řeholního domu v Kardašově Řečici od doby jejího založení až do odchodu posledních sester. Celá práce se opírá především o archivní materiály z domácích archivů, přihlíží i ke svědectví řeholnic, které tyto události prožily.
The School Nuns de Notre Dame in the fifties
Keywords: Perzekuce; Komunistická strana Československa; Charita; : Persecution; Communist Party of Bohemia and Moravia; Czech Catholic Charity