Produkty cestovního ruchu v turistických informačních centrech Posázaví - Petrů, Soňa (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce se zabývá oblastí Posázaví, vlastní šetřené území oblastí Středního Posázaví, vymezenou městy Světlá nad Sázavou a Zruč nad Sázavou. Byla provedena analýza společenských a kulturních cílů turistů v Posázaví, analýza produktů vybraných turistických informačních centër Světlá nad Sázavou, Ledeč nad Sázavou a Zruč nad Sázavou. Byl proveden marketingový výzkum formou dotazníkového šetření. Byly vytvořeny dva druhy dotazníků, jeden pro turistická informační centra a jeden pro turisty, kteří v srpnu 2006 navštívily vybraná města. Na základě dotazníků pro turistická informačním centra byly zanalyzovány produkty vybraných infocenter. Výsledky získané druhým dotazníkovým šetřením byly podkladem pro vytvoření nového produktu cestovního ruchu. Novým produktem se stal třídenní výlet, sportovní víkend v Posázaví, prodávaný jako balíček služeb.
Products of tourism in tourist information centres in the region Posázaví
Keywords: Posázaví; turistika; řeka Sázava; marketingový výzkum; dotazníkové šetření; turistické informační centrum; produkt cestovního ruchu; the region Posázaví; tourism; Sázava river; marketing research; questionnaire saving; tourist information center; product of tourism