Moderní měřítka výkonnosti podniku - Graňová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit výkonnost podniku za pomocí tradičních a moderních ukazatelů a identifikovat klíčové determinanty výkonnosti. V teoretické části bylo popsáno měření výkonnosti podniku v kontextu historického vývoje a dále byly zhodnoceny tradiční a moderní přístupy k měření výkonnosti. V praktické části byla činnost vybraného podniku zhodnocena za pomocí finanční analýzy a dále pomocí ekonomické přidané hodnoty vypočtené dle metodiky MPO v komparaci s ekonomickou přidanou hodnotou vypočtenou na základě dat získaných ze systému INFA. V roce 2008 nebyla tvořena ekonomická přidaná hodnota, v posledních letech již společnost zaznamenává růst EVA a v odvětví patří mezi nadprůměrné podniky.
Modern measures of enterprise efficiency
Keywords: podnik; výkonnost; měření výkonnosti; ekonomická přidaná hodnota; enterprise; efficiency; measurement of efficiency; economic value added