Depozitní obchody bank - Štefko, Martin (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá depozitními neboli vkladovými operacemi bank, které jsou poskytovány klientům. Zaměřuje se hlavně na úročení těchto operací a jejich popis v rámci vybraných bank - Česká spořitelna, Československá obchodní banka, Komerční banka. Cílem této bakalářské práce je ukázat, jak jsou jednotlivé druhy vybraných depozitních operací úročeny, a zároveň tento úrok vypočítat, aby jeho kalkulace byla srozumitelná a jasná. Dílčím cílem práce je porovnání produktů vypraných bank, a to z hlediska poskytovaných výhod, ale hlavně z hlediska úroku, který je u jednotlivých typů depozitních operací počítán pro úrokové sazby každé ze tří bank.
Deposit operations
Keywords: depozitní operace; vklad; banka; úrok; úročení; výpočet úroku; běžný účet; termínovaný vklad; vkladní knížka; stavební spoření; deposit operation; deposit; bank; interest; interest rate; pay interest on; calculation of interest; current account; time deposit; deposit book; building saving