Sbírka nestandardních úloh z matematiky - Vágner, Karel (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku nestandardních sbírek úloh v mate-matice a jejich význam pro rozvoj matematických dovedností u žáků základních škol. Nestandardní sbírky úloh představují takové soubory úloh, které vybočují z tradičních matematických scénářů a podporují žáky nejen k přemýšlení mimo zaběhnuté postupy, ale také k aplikaci matematických konceptů v nejrůznějších kontextech.
A collection of non-standard mathematical problems
Keywords: Slovní úloha; RVP; matematika; úloha; zadání úlohy; tvorba úloh; Verbal task; RVP; mathematics; task; task assignment; task creation