Smlouva o obchodním zastoupení - Sus, Erik (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá smlouvou o obchodním zastoupení v České republice. Cílem bakalářské práce je zabývat se především praktickými aspekty současné právní úpravy smluv o obchodním zastoupení, v porovnání s již zrušenou úpravou smlouvy o obchodním zastoupení obsaženou v zákoně č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, se současnou úpravou v ustanovení § 2483 - 2520 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části byla vytvořena literární rešerše, která byla zpracována na základě české odborné literatury a judikatury. V praktické části byl vytvořen dotazník a řízený rozhovor. Respondenti tohoto dotazníku byli obchodní zástupci a řízeny rozhovor byl veden s konkrétním obchodním zástupcem. Získané výsledky jsou zobrazeny v tabulkách a grafech. V závěru práce je zhodnoceno, zda bylo dosaženo cílů práce.
Commercial Agency
Keywords: Zákon č.89/2012 Sb.; občanský zákoník; Zákon č. 89/2012 Sb.; občanský zákoník; Obchodní zastoupení; Obchodní zástupce; Nevýhradní obchodní zastoupení; Act. No. 89/2012 Coll.; the Civil Code; the Commercial Code; Commercial agent; Commercial agency; Non - exclusive commercial agency