Personální řízení ve vybrané organizaci - Koritenská, Nikola (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá personálním řízením v dopravním podniku z pohledu řízení lidských zdrojů, a to včetně uplatnění v podnikové praxi. Lidské zdroje patří mezi nejdůležitější fakory podniku, které ovlivňují jeho úspěšnost v konkurenčním prostředí. Přitom právě personální řízení, které je součástí v celkového procesu řízení, významně ovlivňuje kvalitu fungování celého podniku. V malých a středních podnicích je často oblasti personálního řízení věnována malá pozornost. Práce je rozdělena na dvě základní části. První část je věnována teoretické oblasti se zaměřením na definování základních pojmů a metod používaných v personálním řízení a popisu personálních prací v podniku. Ve druhé části je nejdříve uveden stručný popis společnosti, ve které byly analyzovány poznatky z teoretické části. Dále je zde popsána metodika použitého šetření společně s výsledky provedené analýzy. Cílem práce je celkové vyhodnocení aktuální situace v podniku v oblasti personalistiky a především navržení nástrojů pro zlepšení úrovně personálního řízení.
Human Resources Management in a Selected Company
Keywords: management; komunikace; společnost; dotazník; personální řízení; posouzení; management; communication; company; questionnaire; human resources management; assessment