Sociální ekonomika v terénních sociálních službách - Krejčíková, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce obsahuje teoretické i praktické zpracování pojmu sociální ekonomika se zvláštním zaměřením na finanční porovnání efektivity terénních a stacionárních sociálních služeb pro cílovou skupinu senioři a zdravotně postižení. Zabývá se řešením problematiky vylidňování českého venkova s využitím obtížně zaměstnatelných skupin obyvatelstva v charitních terénních sociálních službách.
Social Economy in Fiel Social Servises
Keywords: cílové skuoiny; ženy z venkovských oblastí ohrožené dlouhodobou nezaměstnaností; senioři a zdravotně postižení; terénní a stacionární sociální služby; církevní neziskové organizace; evropský sociální fond; projekt Iniciativy Společenství EQUAL; sociální podnik; sociální ekonomika; manuál; target groups; women from rural areas threatened by long-term unemployment; elderly and disabled person; field and stationary social services; church non-profit organisations; European Social Fund; CIP EQUAL; social enterprise; social economy; manual for establishing field social services