LIDOVÁ PÍSEŇ V MATEŘSKÉ ŠKOLE - Pitrová, Alice (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce v teoretické části je věnována pěveckým činnostem a jejich místu v současném předškolním vzdělávání. Další část se zabývá lidovou písní jako součásti české kultury , její charakteristikou, historií i současností. Obsahem praktické části jsou možnosti využití lidové písně v mateřské škole a jejího přiblížení dnešním dětem. Dále zahrnuje program s těmito záměry pro předškolní děti, který následně ověřuje a vyhodnocuje. Část jeho realizace je zaznamenána na DVD. Tato nahrávka je součástí praktické části. Cílem práce je popsat a ověřit možnosti využití lidové písně jako prostředku ke komplexnímu naplňování cílů předškolního vzdělávání.
Folk Song in Kindergarten
FOLK SONG IN KINDERGARTEN
Keywords: lidová píseň; mateřská škola; zpěv; předškolní vzdělávání; folk song; kindergarten; singing activities; preschool education