Tradice a zvyky v produktech cestovního ruchu v regionu Vysočina - Popelová, Renata (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na lidové tradice a zvyky v Kraji Vysočina. V teoretické části jsou vysvětlené pojmy, které souvisí s tématem. Praktická část se zabývá výzkumem lidových tradic na Vysočině. Hlavním cílem práce je vytipovat potenciál cestovního ruchu ve zkoumané oblasti s důrazem na tradice a zvyky ve zvolené oblasti. Na základě terénního šetření zjistit možnosti využití tradic a zvyků v produktech cestovního ruchu. Navrhnout produkt cestovního ruchu na zlepšení podmínek dodržování tradic a zvyků.
Traditions and Customs in Tourism products in the Vysočina Region
Keywords: cestovní ruch; tradice; zvyky; Vysočina region; kulturní a udržitelný cestovní ruch; tourism; traditions; habits; Vysočina Region; Cultural Tourism; Sustainable Tourism