Analýza pracovních technologií při zpracování dřevní suroviny rychle rostoucích topolů a obdobných dřevin pro jejich další využití. - Plevka, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce analyzuje možné pracovní technologie při zpracování rychle rostoucích topolů a obdobných dřevin. V experimentální části byly sledovány dvě rozdílné metody probírkového zpracování stromořadí rychle rostoucích topolů. Dále byla ověřována výkonnost a vhodnost nasazení drtiče Doppstadt AK 450 pro zpracování rychle rostoucích topolů a obdobných dřevin.
Analysis of technologies for processing wood raw material fast-growing poplar trees and similar trees for further use.
Keywords: Štěpka; dřevní drť; biomasa; těžební stroj; rychle rostoucí plantáže topolů.; Wood chips; frass; biomass; harvest machines; fast-growing poplar plantation.