Zjišťování poklesu půdního horizontu na odvodněných plochách geodetickými metodami. - Pichlíková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je ověřit účinnost různých metod sběru geodetických údajů za účelem zjišťování poklesů půdních horizontů v odvodněných oblastech.
Geodetical detection of soil horizont subsidence in tile drainet areas.
Keywords: pokles půdního horizontu; vyplavování živnin z půdy; vodní eroze; zhutňování půdy; odvodnění; technická nivelace; trigonometrické určování výšek; GPS; subsidence of soil horizont; leaching of nutrients from the soil; water erosion; compact soil; drainage; technical leveling; trigonometric height determination; GPS