Tvorba live linuxové distribuce pro práci s LaTeXem - Jahoda, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zabývá problematikou vytvoření vlastní live distribuce. V teoretickém úvodu se práce krátce věnuje otázkám, co je Linux, a linuxová distribuce. Práce popisuje tři live linuxové distribuce (SystemRescueCD, GParted, Knoppix) a jejich možnosti využití. V praktické části se zabývá postupy tvorby vlastní live distribuce, z nichž pomocí jednoho postupu popisuje vytvoření vlastní live distribuce zaměřené na práci s LaTeX dokumenty. Závěr práce ukazuje reakce uživatelů na práci s vytvořenou distribucí.
Creation of the live Linux distribution aimed at using LaTeX
Keywords: Linux; živá distribuce; live distribuce; TeX; LaTeX; sázení textů; typografický systém; projekt Debian live; Linux; live distribution; TeX; LaTeX; typesetting; typographic system; Debian live project