Monitoring vybraných geograficky nepůvodních druhů rostlin ve vybraných lokalitách Jihočeského kraje (na příkladu okresů Český Krumlov a České Budějovice) - Korfová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem diplomové práce je zjištění plošného výskytu vybraných geograficky nepůvodních druhů rostlin - bolševník velkolepý (Heracleum mantegazzianum), netýkavka žláznatá (Impatiens glandulifera), křídlatka japonská (Reynoutria japonika), křídlatka sachalinská (Reynoutria sachalinensis), křídlatka česká (Reynoutria x bohemika) ve vybraných lokalitách Jihočeského kraje, na příkladu okresů Český Krumlov a České Budějovice. Teoretická část práce je zaměřena na charakteristiku vybraných lokalit výskytu, na popis výše zmiňovaných invazních druhů rostlin a na jejich následnou likvidaci. Výsledkem práce jsou mapové výstupy zpracované v programu geografických informačních systémů, která zaznamenávají plošný výskyt jednotlivých druhů nepůvodních rostlin.
MONITORING OF CHOSEN NON-INDIGENOUS PLANT SPECIES IN SELECTED LOCATIONS OF THE SOUTH BOHEMIAN REGION (FOR EXAMPLE DISTRICT OF ČESKÝ KRUMLOV AND ČESKÉ BUDĚJOVICE)
Keywords: invazní druhy rostlin; netýkavka žláznatá; křídlatka; bolševník velkolepý; likvidace; geografické informační systémy; invasive plant species; himalayan balsam; knotweed; giant hogweed; liquidation; Geographic Information System