Způsoby financování státní příspěvkové organizace - Čekalová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
První část diplomové práce je zaměřena na teoretické vymezení nevýdělečných organizací, zejména příspěvkové organizace, její zřizování, hospodaření, finanční vztahy stanovené zřizovatelem, způsoby financování, fundraisingovými technikami, způsoby vypracování projektů vedoucí k získání dotace. V druhé části diplomové práce se zabývám odhalením možných způsobů financování konkrétní státní příspěvkové organizace, zhodnocením a doporučením způsobů financování organizace v budoucnosti.
Ways of financing of a state allowance organization
Keywords: dotace; dotační program; finanční mechanismy EHP/Norska; financování; grant; Integrovaný operační program; nevýdělečná organizace; regionální operační program; rozpočet; státní příspěvková organizace; strukturální fondy evropské unie; dotation; dotation program; Financial Mechanisms of EEA and Norway; financial resources; financing; grant; Integrated Operational Programme; non-profit organization; Regional Operational Programme; budget; state allowance organization; EU Structural Funds