Ekonomické zhodnocení vlivu vybraného biologického doplňku ve výkrmu brojlerových kuřat - Lankašová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
V provozních podmínkách drůbežárny Kladruby byl sledován vliv biologického doplňku AEN 700 na výkrm brojlerových kuřat.Tento vliv byl následně ekonomicky vyhodnocen.Oproti roku 2005,kdy byly ve výkrmu používány antibiotické stimulátory růstu,byly zjištěny vyrovnanější výsledky ekonomické i zootechnické.Potvrdily se tak výsledky výzkumu, že přípravek AEN je v produkční účinnosti minimálně rovnocenný antibiotickým stimulátorům růstu.
Economical evaluation of choice biological supplement effect in broiler chicken fattening
Keywords: výkrm brojlerových kuřat; krmná aditiva; biologický doplněk; ekonomika výkrmu brojlerových kuřat; kompletní krmé směsi; antibiotické stimulátory růstu; broiler chicken fattening; feeding aditives; biological supplement; economy of broiler chicken fattening; complete feeding mixture; antibiotis stimulators of growth