Specifika užití arteterapie v etopedickém terénu - Hanzlová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
Smyslem mé bakalářské práce je systematizovat zjištění získaná v průběhu praxe ve Výchovném ústavu v Jindřichově Hradci. Zde organizuji po dobu dvou let pravidelnou arteterapeutickou činnost, jež se odvíjí nejen od specifik práce s mládeží s poruchami chování obecně, tedy v systému etopedických zařízení, ale také ve vztahu ke konkrétním klientům na daném pracovišti tedy na základě jednotlivých kazuistik. Komparací obecné arteterapeutické metodologie s metodami aplikovanými v rámci určité skupiny bych ráda upozornila na postupy, které se osvědčily nebo které byly naopak nevyhovující a bylo potřeba je upravit.
Specific use of art therapy in ethopedy
Keywords: arteterapie; poruchy chování; etopedie; projektivní techniky; porucha primární citové vazby; arttherapy; behavioral disorders; ethopedy; projective techniques; attachment disorder