Vztah mezi Farní charitou Kolín a Římskokatolickou farnosti Kolín z hlediska diakonického rozměru církve - Vondráčková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce popisuje a hodnotí vztah mezi Farní charitou Kolín a Římskokatolickou farností Kolín z hlediska diakonického rozměru církve. Teoretická část popisuje Diakonii jako konstitutivní prvek církve, rozlišuje organizovanou a sborovou diakonii. Dále popisuje Římskokatolickou farnost Kolín a Farní charitu Kolín. Je zde popsán i stávající vztah mezi farností a charitou. V praktické části je kvalitativní výzkum pomocí polostrukturovaného rozhovoru se zaměstnanci Farní charity Kolín a Římskokatolické farnosti Kolín. Tento výzkum reflektuje vztah a oblasti propojení obou institucí. Výzkum ukázal propojení mezi Římskokatolickou farností Kolín a Farní charitou Kolín, v tomto vztahu jsou prvky diakonie a však tento vztah potřebuje do budoucna péči a lze ho i prohloubit.
The relationship between the Parish of Kolin and the Roman Catholic Parish of Kolin in terms of the diaconal dimension of the church
Keywords: Diakonie; Diakonie v organizované podobě; Sborová diakonie církve; Diakonia; Diakonia in an organized form; Congregational diakonia of the church