Význam Historického spolu Schwarzenberg a časopisu Obnovená Tradice pro kulturní tradice regionu - Remtová, Helena (Jihočeská univerzita, 2014)
Téma mé bakalářské práce se nazývá Význam historického spolku Schwarzenberg a časopisu Obnovená Tradice pro kulturní tradice regionu. V první části se budu zabývat historií rodu Schwarzenbergů a jeho nesporného vlivu na modernizační proměny, ale i na podporu a vytváření kulturních tradic jižních Čech. Druhá část bude věnována Historickému spolku Schwarzenberg. Zaměřím se především na historii spolku, bohatou spolkovou činnost a dále také na charakteristiku členstva a vybrané významné postavy spolku. Tématem třetí části bude časopis Obnovená Tradice, který vydává Historický spolek Schwarzenberg. V této části bude popsána obsahová analýza jednotlivých ročníků tohoto časopisu, periodicita a témata článků.
The purpose of the historicial society called Schwarzenberg and of the magazine Obnovená Tradice for the cultural tradition of the region
Keywords: Historický spolek Schwarzenberg; časopis Obnovená Tradice; jižní Čechy; Schwarzenbergové; Historical society Schwarzenberg; magazine Obnovená Tradice; South Bohemia; Schwarzenberg family