Zkušenosti s realizací Univerzity pro batolata - programem Ostrov objevů - Korbelová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce je definovat zkušenosti s realizací Univerzity pro batolata - programem Ostrov objevů. Dále je tato práce úvodem do problematiky rozvoje a aktivního učení dvouletých dětí. Teoretická část této bakalářské pojednává o specifikách práce s dětmi ve věku 1-3 roky a zaměřuje se především na rozvoj psychické, sociální a kognitivní stránky jejich osobnosti. Dále jsou v práci zmíněny obecné vlastnosti programu Ostrov objevů a v neposlední řadě také způsoby a metody rozvoje batolete, které jsou v tomto programu využité. V praktické části jsem se zaměřila na silné a slabé stránky programu Ostrov objevů z pohledu rodičů a lektorek tohoto programu.
Experience with the Implementation of the Toddler's University - the Discovery Island Program
Keywords: Ostrov objevů; aktivní učení; dvouleté děti; rozvoj osobnosti; The Discovery Island Program; active learning; two years old children; mental development