Systém odměňování pracovníků ve vybrané organizaci - Machoňová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem této práce je na základě analýzy a zhodnocení současného systému odměňování ve vybrané organizaci navrhnout možné změny, které by přispěly ke zlepšení daného systému. Teoretická část shrnuje informace potřebné k pochopení dané problematiky. Čtenář je zde seznámen s jednotlivými mzdovými formami, zaměstnaneckými benefity, hodnocením práce a složením celkové odměny. Praktická část je zaměřena na systém odměňování společnosti HOCHTIEF CZ. Nejprve je společnost krátce charakterizována. Součástí charakteristiky je i popis vývoje základních ekonomických ukazatelů za posledních 5 let. Dále je provedena analýza lidského kapitálu společnosti. Následně je zanalyzován současný systém odměňování a provedeno vyhodnocení dotazníkového šetření mezi zaměstnanci společnosti. Na základě analýzy a zhodnocení systému odměňování společnosti HOCHTIEF CZ a dotazníkového šetření jsou v závěru práce vytvořeny návrhy změn, které by mohly přispět ke zlepšení současného systému odměňování.
Remuneration system of employees in selected company
Keywords: odměňování; zaměstnanecké benefity; lidský kapitál; mzda; remuneration; employee benefits; human capital; wage