Významná čísla v matematice - Klučka, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce je věnována asi nejznámější matematické a fyzikální konstantě, kterou je číslo pí.Práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první části se zabývám historickým vývojem této konstanty od první zmínky v Baylonii až po současné výlpočty pomocí počítačů.
Important numbers in mathematics
Keywords: Číslo pí; Ludolfovo číslo; Number pi; Ludolphˇs number