Systematika jepic (Ephemeroptera) čeledi Baetidae - Sroka, Pavel (Jihočeská univerzita, 2011)
Předložená práce se zabývá několika dílčími problémy souvisejícími se systematickým uspořádáním čeledi Baetidae (řád jepic, Ephemeroptera) a je založena na studiu jak morfologických, tak i molekulárních znaků. Práce přispívá k řešení některých dílčích taxonomických problémů a k objasnění fylogenetických vztahů v rámci vybraných taxonů.
Systematics of mayflies (Ephemeroptera) of the family Baetidae
Keywords: jepice; Ephemeroptera; Baetidae; systematika; taxonomie; fylogeneze; mayflies; Ephemeroptera; Baetidae; systematics; taxonomy; phylogeny