Letní tábory z pohledu vedoucích - Slaninová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá vedoucími na letních táborech. Hlavním cílem práce je pokusit se pomocí kvalitativních rozhovorů zjistit, co motivuje vedoucí k tomu, aby se dále zapojovali do táborové činnost na pozici vedoucího táborů. Teoretická část práce je zaměřena na pedagogiku volného času a volný čas, dále jsou v teoretické části představeny letní tábory, jejich pracovníci a pojem motivace. Výzkumná část se zabývá samotnou výzkumnou otázkou. V této části jsou analyzovány čtyři příběhy získané pomocí individuálních rozhovorů s vedoucími na táborech. Analýza příběhů byla provedena formou narativně orientovaného výzkumu pomocí dvou perspektiv, které se pohybují v obsahové rovině.
Summer Camps from the Instructors' Point of View
Keywords: letní tábor; motivace; pedagogika volného času; vedoucí na táboře; kvalitativní výzkum; narativní rozhovor; zážitková pedagogika; summer camp; motivation; leisure time education; camp instructors; qualitative research; narrative interview; outdoor education