Problémové skupiny trhu práce na Táborsku - Baráková, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. Jejím cílem je stanovit rizikové skupiny nezaměstnaných, které jsou ohroženy zejména dlouhodobou nezaměstnaností a v praktické části ověřit postavení takto znevýhodněných na trhu práce v okrese Tábor. Teoretická část se věnuje postmoderním proměnám trhu práce, charakteristice základních pojmů související s trhem práce, lidským kapitálem, nezaměstnaností a státní politikou zaměstnanosti. Popisuje pomoc úřadu práce cílovým marginalizovaným skupinám a vymezuje rizikové faktory na trhu práce. Praktická část charakterizuje zkoumaný okres a analyzuje situaci vymezených rizikových skupin na trhu práce v okrese Tábor v letech 2011-2013 a hodnotí vývoj nezaměstnanosti a míru ohrožení těchto marginalizovaných skupin.
Problem groups in the labour market of district Tábor
Keywords: Trh práce; lidský kapitál; problémové skupiny; rizikové skupiny; marginalizace; nezaměstnanost; dlouhodobá nezaměstnanost; úřad práce.; Labour market; human capital; problem groups; risk groups; marginalization; unemployment; long-term unemployment; labour office.