Motivace dobrovolníků na RunCzech závodech - Richterová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce je zaměřena na motivaci dobrovolníku k dobrovolnické činnosti na závodech, které pořádá RunCzech. V teoretické části je vymezen pojem dobrovolnictví a dobrovolník, historie dobrovolnické činnosti, druhy dobrovolnictví a druhy motivů k dobrovolné činnosti. V praktické části je zkoumaná motivace dobrovolníků, kteří věnují svůj volný čas přípravám závodů a závodům samotným. Cílem výzkumné sondy bylo analyzovat druhy motivů dobrovolníků k dobrovolnické činnosti na RunCzech závodech.
Motivation of volunteers to RunCzech races
Keywords: dobrovolník; dobrovolnictví ve světě; dobrovolnictví v České republice; RunCzech; motivace; motivace dobrovolníků; volunteer; volunteering in the world; volunteering in the Czech republic; RunCzech races; motivation; motivation of volunteers