Archeologie hradu Zvíkova - Voříšková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá archeologií hradu Zvíkova od pravěkého období do raného novověku s cílem prezentovat současný stav poznání. Na základě archeologických nálezů budou zmapovány dějiny osídlení a jednotlivé vývojové etapy středověkého hradu včetně podhradního městečka. V závěrečné části bude podán přehled o sídelně topografickém vývoji a dobové hmotné kultuře hradu i mikroregionu.
Archaeology in castle Zvíkov
Keywords: hrad; Zvíkov; archeologie; pravěk; hmotná kultura; castle; Zvíkov; archaeology; prehistory; material culture