Zahraniční obchod České republiky s Francií - Glamošová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je zahraniční obchod České republiky s Francií. Cílem práce je zhodnotit zahraniční obchod mezi Českou republikou a Francií a vymezit hlavní vývojové trendy. V teoretické části se práce zabývá obecným pojetím zahraničního obchodu, vymezením některých zásadních pojmů týkajících se zahraničního obchodu a popisem vybraných teorií na základě literární rešerše. V praktické části se práce věnuje konkrétním faktům z oblasti zahraničního obchodu tuzemského, francouzského a vzájemného obchodu České republiky s Francií. Nechybí vymezení hlavních vývojových trendů, obchodních bariér a faktorů ovlivňujících vzájemnou obchodní výměnu. V závěru jsou shrnuty poznatky o vývoji zahraničního obchodu mezi Českou republikou a Francií.
Foreign trade of the Czech Republic and France
Keywords: zahraniční obchod; export; import; otevřenost ekonomiky; obchodní bariéry; obchodní bilance; foreign trade; export; import; openness of the economy; trade barriers; trade balance